И все пак някой трябва да пази децата, нали!

И все пак някой трябва да пази децата, нали! Просещи жени с деца в ръцете са честа гледка по улиците на София. Снимка: предоставена от Г.Величков, всички права запазени.

Страшно се нервирам, когато мои приятели, свестни хора, се ловят на тролската пропаганда и споделят глупости. А за съжаление това напоследък взе да се случва, около Стратегията за детето.
„Помощ, ще ни откраднат децата, ще станем като Норвегия!“
А, дано, ама надали ще станем като Норвегия.
Бил съм в Норвегия. И в Швеция и в Дания.
Срещу нас да тичат, сто години няма да ги настигнем.
Това са най-уредените, най-цивилизованите страни в света, с най-щастливите граждани и най-добре гледаните деца на тая планета (Пипи, Томи и Аника са изключение).
Стига антиевропейска пропаганда и истерия, знаем (поне по-мислещите знаем) кой я поръчва и кой я плаща. И защо.

Стига антиевропейска пропаганда и истерия, знаем кой я поръчва и плаща. И защо.

Но думата е за децата.
Вижте тая снимка, която направих преди няколко дни.
Виждали ли сте просякини, дето разнасят децата си по улиците като парцалени кукли? А виждали ли сте някое от тия деца да плаче? Знаете ли защо тия деца никога не плачат?
Защото ги дрогират. Да седят мирни, да не пречат на просията. Ако умре – много важно, имаш десетина такива, животът му е ценен, доколкото можеш да му вземаш детските и да изкарваш чрез него пари от просия.
Представяте ли си това малко същество, дето не може да се защити нито физически, нито психически, да го сложиш на хероин?

Ако не вярвате на мен, повярвайте на Кустурица.
Гледайте „Циганско време“ – там е подробно обрисувана тая просяшка мафия, която плъзна от Балканите по Европа.
И как да защитим тия деца?
Няма друг начин, освен да бъдат отделени от маргинализираните им родители – наркомани, алкохолици, просяци, насилници и извратеняци.

Това е начинът, а не да им се дават пари на тия родители. Ако им се дават пари, ще се наредят още и още идиоти на опашката, ще правят още и още нещастни деца, които ще отглеждат като скотове, за да прибират кинтите от тях.
На такива родители не само трябва да им се вземат децата, ами тях трябва да ги тикват в затвора.

На такива родители не само трябва да им се вземат децата, ами тях трябва да ги тикват в затвора.

Защото няма по-голямо престъплание от това да издевателстваш над беззащитно същество.
И стига с тая истерия, че щели да ни вземат децата. Разпалвана предимно от хора дето нямат деца или дето децата им са вече семейни.
Аз имам три деца и не ме е страх, че ще дойдат лошите Барневарн да ми ги вземат.
Никой няма да ти вземе детото, затуй че си му се скарал.
И разбира се, че е по-добре за детето да ти го вземат, ако го друсаш с хероин, ако го насилваш, малтретираш или караш да проституира – все неща, които не е като да не се случват – справка в новинарския поток.

Георги Величков е фотограф и журналист, собственик на Фотозона.Текстът е препубликуван от личния профил на автора във Фейсбук.