• Велина Барова

  Велина Барова е журналист с интерес към широк кръг от теми, най-вече правата на човека и правата на жените. Заместник-редактор на БлуЛинк и двете електронни издания за журналистика в обществен интерес - Евромегдан и BlueLink Stories, в периода 2018-2022 г. Има опит като радиожурналист като част от екипа на радио "Реакция". Участник в редица международни програми с журналистическа работа на терен в Европа и Африка.

  Вижте всички публикации на Велина Барова


 • Евромегдан

  Вижте всички публикации на Евромегдан


 • Димитър Събев

  Димитър Събев е икономист, журналист и писател. Масистър по стопанско управление, специализира в Германия икономика на устойчивото развитие. Димитър Събев е икономист и журналист. Фокусира работата си върху пресечната точка между природа, пазар и култура: сфера, която той определя като „економика”. Изследва икономическите аспекти на съглашенията за глобална свободна търговия и с комплексните последици от рудодобива в Родопите. Автор е на книгите „Свободни размисли върху възела на размяната” (2006) и „Унизената Земя” (2010). Работил е като икономически журналист в Money.bg и сп. "Тема", и като PR на Българската търговско-промишлена палата. В момента международен проект по отговорно данъно облагане към екологично сдружение "За Земята" / Friends of the Earth.

  Вижте всички публикации на Димитър Събев


 • Ксения Вахрушева

  Ксения Вахрушева е руски опозиционен и природозащитен активист и журналист, постоянно установен във Варна.

  Вижте всички публикации на Ксения Вахрушева


 • Константин Мравов

  Константин Мравов е член на екипа на студентско радио "Реакция" и възпитаник на Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св.Климент Охридски". Работи по широк кръг от обществени и политически теми.

  Вижте всички публикации на Константин Мравов


 • Нанси Борисова

  Нанси Борисова е журналист с интерес към проблеми, свързани с човешки права, околната среда, здравеопазване и технологии. Лауреат на награда за журналистика за развитие от Българската платформа за международно развитие през 2018 г., за авторски текстове в "Евромегдан"

  Вижте всички публикации на Нанси Борисова


 • Иван Миланов

  Иван Миланов е дългогодишен анализатор на политически, икономически и природозащитни проблеми.

  Вижте всички публикации на Иван Миланов


 • Гавраил Гавраилов

  Гавраил Гавраилов е журналист в изданията на фондация "БлуЛинк", автор на рубрики в БНР, специалист по социално предприемачество, устойчив туризъм, културно-историческо наследство и дипломиран политолог.

  Вижте всички публикации на Гавраил Гавраилов


 • Неда Генова

  Журналист, социален изследовател и активист. Магистър по Медийно-културен анализ и бакалавър по Медийни науки и културология от университета в Дюселдорф. Специализира теория на съвременното изкуство в Goldsmiths College Лондон.

  Вижте всички публикации на Неда Генова


 • Любомира Константинова

  Любомира Константинова е журналист със задълбочен интерес към проблемите на околната среда и опазването на здравето и обществения интерес. Води предавания по програма "Христо Ботев" на БНР.

  Вижте всички публикации на Любомира Константинова


 • Мариета Димитрова

  Мариета Димитрова е главен редактор и собственик на информационна агенция Blagoevgrad News, работи и като репортер-кореспондент на „Господари на ефира“ за Благоевград и областта. Работила е в Радио Благоевград и вестник „Вяра“. Бивш автор и водещ на сутрешно предаване по Регионална телевизия Око. Член на Асоциацията на европейските журналисти - България.

  Вижте всички публикации на Мариета Димитрова


 • Наталия Иванова

  Наталия Иванова изследва остри социални проблеми с индивидуален човешки подход и усета на майстор разказвач.

  Вижте всички публикации на Наталия Иванова


 • Climate News Network

  Climate News Network е независимо издание за новинарски истории по темите на климата и енергетиката. Изданието се ръководи от Пол Браун, Кийрън Кук, Алекс Кърби и Тим Радфорд - дългогодишни журналисти, отразявали климатичните промени за международни печатни издания и електронни медии.

  Вижте всички публикации на Climate News Network


 • Димитър Стоянов

  Димитър Стоянов е разследващ журналист, работил за различни електронни и интернет медии, сред които БНР, бТВ, Нова Телевизия, PRO.BG и АгроТВ. Автор е в екипа на Биволъ.

  Вижте всички публикации на Димитър Стоянов


 • Лени Ханджийска

  Лени Ханджийска е журналист и студент във ФЖМК. Интерпретира аналитично сериозни теми и проблеми с уникален "приказен" подход.

  Вижте всички публикации на Лени Ханджийска


 • Асен Димитров

  Асен Димитров е завършил "Публична администрация", но от 5 години се занимава активно с журналистика и операторско мастойрство. Част е от журналистически екип, като основно снима и монтира видеорепортажи, но активно участва и в отразяването на новинарския поток на медията, в която работи.

  Вижте всички публикации на Асен Димитров


 • Руслан Йорданов

  Журналист във в. "Стандарт". Преди това е работил в "Пари", "168 часа", "Класа" и списание "Тема". Носител на "Черноризец Храбър" за репортерска работа през 2010 г. Занимава се с политически, религиозни, социални и екологични теми.

  Вижте всички публикации на Руслан Йорданов


 • Иво Беров

  Иво Беров е роден на 12 декември 1953 г. в София. Завършва френска филология. Работи като каменоделец, пощальон, разносвач на мляко през нощта. От 1991 до 1994 г. работи в предаването на БНТ "Панорама", а след уволнението си оттам - във в. "Демокрация". По това време сатиричният му коментар "Хей, Лице" изобличава уродливостта на набиращия скорост жълт поръчков печат и вдъхновява една герация млади журналисти. Автор на "Блогът на ivoberov," сайта "Интересни времена," книгата "Израсток" и др.

  Вижте всички публикации на Иво Беров


 • Мария Малцева

  Журналист с фокус върху информационните технологии и зелените технологии, от 2015 г. - координатор на инициативата "София - зелена столица".

  Вижте всички публикации на Мария Малцева


 • Пол Браун

  Пол Браун е бивш кореспондент за околната среда на в. "Гардиън", автор на книги и обучител по журналистика. Редактор на Climate News Network, Великобритания.

  Вижте всички публикации на Пол Браун


 • Михаела Иванова

  Михаела Иванова разследва икономически и социални проблеми с етнографска достоверност и неподражаема асоциативна аналитичност.

  Вижте всички публикации на Михаела Иванова


 • Green European Journal

  Green European Journal е редакционно независимо издание на Green European Foundation.

  Вижте всички публикации на Green European Journal


 • Десислав Лафчиев

  Десислав има бакалавърска степен по журналистика. Водещ е на радиопредаването "КОФА" по радио "Реакция".

  Вижте всички публикации на Десислав Лафчиев


 • Айлин Адемова

  Айлин Адемова е студент по журналистика. Работи кано журналист по теми на мултикултурната толерантност.

  Вижте всички публикации на Айлин Адемова


 • Иван Колев

  Иван Колев е журналист на свободна практика, установен в гр. Търговище.

  Вижте всички публикации на Иван Колев


 • Хюлия Айваз

  Студент по Медии и журналистика в Университета за национално и световно стопанство.

  Вижте всички публикации на Хюлия Айваз


 • Сашка Христова

  Вижте всички публикации на Сашка Христова


 • Анета Стефанова

  Околната среда е тема, която следя професионално от 2000-ната година. Две години писах за сайт с насоченост околна среда. След това професионалните пътища ме отведоха към земеделската тематика, която също е неразривно свързана със състоянието на околната среда. През годините съм участвала с различни проекти, инициативи и обучения, отново насочени към запазване баланса в заобикалящата ни среда.

  Вижте всички публикации на Анета Стефанова


 • Силвия Стоядинова

  Силвия Стоядинова, PhD Докторант по телевизионна журналистика в СУ " Климент Охридски" и магистър по публични комуникации. Автор на доклади и статии, посветени на гражданската и разследваща журналистика в България. Работила е като е репортер и редактор, а също и като външен автор в интернет издания и телевизии, сред които агенция Фокус, inews, Economynews, вестник Анонс, телевизия EBF, MSAT. Работи по теми, свързани с екология, опазване на околната среда, биоразнообразие, иновации, гражданско участие, зачитане на човешките и малцинствени права и мултикултурното разбирателство.

  Вижте всички публикации на Силвия Стоядинова


 • Свилена Велчева

  Свилена Велчева е журналист над свободна практика с над 15 години стаж във водещи национални и регионални печатни издания. Има задълбочен интерес към икономическата и екологичната тематики. Магистър по корпоративен бизнес и управление.

  Вижте всички публикации на Свилена Велчева


 • Пламен Пеев

  Пламен Пеев е юрист и анализатор на свободна практика. Автор на изследвания в областта на правото и политиката на околната среда, местното самоуправление, европейското и вътрешното законодателство в областта на околната среда, включително анализ и оценка на екологичното законодателство.

  Вижте всички публикации на Пламен Пеев


 • Ваня Янева

  Ваня Янева е репортер в регионалните медии Blagoevgrad-news и Petrich-news. Завършва бакалавърска степен "Финанси" в ЮЗУ "Неофит Рилски", към момента следва магистратурата си - "Журналистика и медии" в Софийски университет. Интересува се от широк кръг теми, най-вече в икономически аспект, силно я вълнува и темата за равноправие между половете.

  Вижте всички публикации на Ваня Янева


 • Наталия Попова

  Вижте всички публикации на Наталия Попова


 • Тома Белев

  Инж. Тома Белев е дългогодишен експерт по управление на защитените територии в България и бивш директор на природен парк "Витоша".

  Вижте всички публикации на Тома Белев


 • Симона Алекс

  Студент Славянска филология в СУ "Св. Климент Охридски" и журналист с разностранни интереси.

  Вижте всички публикации на Симона Алекс


 • Милен Димитров

  Милен Димитров е дългогодишен репортер на БНР и радио "Бинар". Автор е на разработки по теми на околната среда, мултиетническата толерантност и гражданското участие в управлението.

  Вижте всички публикации на Милен Димитров


 • Вида Делчева

  Редактор, преводач, активист и журналист с активна позиция към човешките и социални права и опазването на природата.

  Вижте всички публикации на Вида Делчева


 • Даниел Пенев

  Даниел Антониев Пенев следва журналистика, масови комуникации, политически науки, международни отношения и европеистика в Американския университет в България. Практикувал е в Dnevnik.bg, Reduta.bg и bTV. Пише за сайта TrueStory.bg.

  Вижте всички публикации на Даниел Пенев


 • Петя Шереметова

  Петя Шереметова е специалист по връзки с обществеността и активен природозащитник, служител на българска фондация "Биоразнообразие".

  Вижте всички публикации на Петя Шереметова


 • Манол Пейков

  Манол Пейков е съосновател и съсобственик на звукозаписно студио „Пекарната” в София. Грижи се и за преводните заглавия на издателство „Жанет 45”. Възпитаник на първия випуск на Американския университет в България.

  Вижте всички публикации на Манол Пейков


 • Леандро Наваро

  Леонардо Наваро е съосновател на "Pangea" и на инициативата eReuse.org, която работи за повторна употреба на дигитални устройства. Член на управителния съвет на Асоциацията за прогресивни комуникации (APC). Специалист в сферата на телефокуникациите с академични публикации по темата.

  Вижте всички публикации на Леандро Наваро


 • Тим Радфорд

  Тим Радфорд е учредител и редактор на Climate News Network. В продължение на 32 години е работил за в. "Гардиън", основно като научен редактор. Отразява климатичните промени от 1988 година насам.

  Вижте всички публикации на Тим Радфорд


 • Петко Ковачев

  Вижте всички публикации на Петко Ковачев


 • Александра Георгиева

  Александра Георгиева е коментатор по проблеми, засягащи градската среда, родителски и детски въпроси и хибридна пропаганда, бивш редактор и репортер в различни медии и граждански активист.

  Вижте всички публикации на Александра Георгиева


 • Виктория Спасова

  Студент в специалност “Медии и журналистика”, човек с активна гражданска позиция. Интересува се от различни теми като социалните права на човека, екологията и политиката.

  Вижте всички публикации на Виктория Спасова


 • Александра Джермова

  Вижте всички публикации на Александра Джермова


 • Алекс Кърби

  Алекс Кърби е бившият дългогодишен кореспондент за околната среда на Би Би Си. Работил е и в други британски медии, сред които "Таймс". Съучредител и редактор на Climate News Network. Водил е обучения за журналисти в много страни по света, сред които България.

  Вижте всички публикации на Алекс Кърби


 • Анита Накова

  Анита Накова има бакалавър по Социална педагогика и магистър по Журналистика и медии и Европейска публична администрация. Част от екипа на фондация "Синергия". Мисията на фондацията е подобряване благополучието на хората със зрителни увреждания, с фокус върху техните таланти и умения.

  Вижте всички публикации на Анита Накова


 • Светла Енчева

  Светла Енчева е блогър (автор на "Неуютен блог"), журналист, социолог, активист в областта на човешките права. Работи на свободна практика.

  Вижте всички публикации на Светла Енчева


 • Албена Ивайлова

  (1969 - 2018) Репортер и редактор във в."Култура", радио Витоша, в."Стандарт", Нова Телевизия и Канал 3. Години наред се занимава с връзки с обществеността и публични комуникации, включително като прессекретар на кабинета на Иван Костов през 1999 - 2000, но съхранява точния си морален компас и критична журналистическа позиция.

  Вижте всички публикации на Албена Ивайлова


 • Сирма Мишева

  Сирма Мишева е журналист на свободна практика. Активно участва в протести и граждански действия за демокрация и опазване на природата от 2009 г.

  Вижте всички публикации на Сирма Мишева


 • Елжбиета Королчук

  Елжбиета Королчук е социоложка към университета Södertörn в Стокхолм и American Research Center, Варшавски университет, която изследва социалните движения, гражданското общество и пола.

  Вижте всички публикации на Елжбиета Королчук


 • Беатрис Уайт

  Беатрис Уайт е редактор и преводач на свободна практика, базиран в Анкара, Турция. Работила е за Green European Journal, англоезично издание на Европейската зелена фондация.

  Вижте всички публикации на Беатрис Уайт


 • Елинда Лабропулу

  Вижте всички публикации на Елинда Лабропулу


 • Росица Доровска

  Росица Доровска е магистър на ВУЗФ в програмата "Журналистика, продуцентство и финанси в медиите" и горд възпитаник на ФЖМК към СУ "Св. Климент Охридски". След стаж в българските електронни медии, заминава за Катар, където сътрудничи в женско списание. Интересува се от наболели социални проблеми, особено когато онеправдани са жени и деца. Упражнява любовта си към писменото слово на български, английски и френски език.

  Вижте всички публикации на Росица Доровска


 • Мария Иванчева

  Мария Иванчева e социолог и антрополог в Унивеситета на Лийдс и бивш стипендиант на Центъра за академични изследвания по проекта „Ромските жилища в (пост)социалистическа България: от неформални към нелегални“.

  Вижте всички публикации на Мария Иванчева


 • Лидия Пискер

  Лидия е журналистка на свободна практика, която отразява теми, свързани с човешки права. Нейни журналистически материали са излизали във в. "Гардиан", "Евронюз", радио "Свободна Европа" и медии в Западните Балкани.

  Вижте всички публикации на Лидия Пискер


 • Аннамария Лехочки

  Аннамария Лехоцки е международен журналист; отразява теми, свързани с климата и устойчивото развитие. В момента работи по своята докторска дисертация, посветена на взаимодействието между науката и обществото.

  Вижте всички публикации на Аннамария Лехочки


 • Надежда Дерменджиева

  Надежда Дерменджиева е автор на книгата „Без упойка“ – сборник с разкази по истински случаи – истории на жертви на насилие - и директор на Български фонд за жените.

  Вижте всички публикации на Надежда Дерменджиева


 • Емилия Славова

  Емилия Славова е университетска преподавателка и социолингвистка, изучаваща взаимовръзките между езика, обществото и културата, с активна позиция в защита на човешките права.

  Вижте всички публикации на Емилия Славова


 • Мария Спирова

  Mapия Cпиpoвa paбoти ĸaтo peдaĸтop в юpидичecĸo издaтeлcтвo в Лoндoн. Имa нaд 10 гoдини жypнaлиcтичecĸи oпит в Бългapия и чyжбинa и e нocитeл нa мeждyнapoдни нaгpaди зa peпopтaжи и aнaлизи нa бългapcĸи и aнглийcĸи eзиĸ.

  Вижте всички публикации на Мария Спирова


 • Жана Цонева

  Вижте всички публикации на Жана Цонева


 • Даниела Иванова

  Даниела Иванова е журналист на свободна практика и кореспондент на BlueLink.net във Варна. Автор на репортажи и разработки по теми на околната среда и гражданското участие в управлението.

  Вижте всички публикации на Даниела Иванова


 • Даниела Доленец

  Даниела Доленец изследва демокрацията и политическата икономия в Европа.

  Вижте всички публикации на Даниела Доленец


 • Dea

  Дея Йорданова изследва теми на социалната солидарност. Работила е в електронни, печатни и онлайн медии, сред които Нова телевизия, "Дума" и "Гласове". Възпитаничка на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност Публична реч.

  Вижте всички публикации на Dea


 • The Conversation

  The Conversation e уникално сътрудничество между академични изследователи и журналисти, което за десетилетие се превърна във водещо в световен мащаб издание за новини и анализи, основаващи се на научни изследвания. Евромегдан публикува избрани статии от The Conversation, като стриктно изпълнява изискванията на изданието за публикуване под лиценз Creative Commons — Attribution/No derivatives.

  Вижте всички публикации на The Conversation


 • Христина Кара

  Преводач и журналист, политолог-международник

  Вижте всички публикации на Христина Кара


 • Пейтън Найденова

  Пейтън Найденова е журналист на свободна практика, чиито интереси е трудно да бъдат затворени в конкретни рамки. Минавайки през културата, спорта, литературата и изкуството, се увлича от всеки един детайл, който има силата да променя. Нещото, което най-много я увлича, е страстта да разказва истории.

  Вижте всички публикации на Пейтън Найденова


 • Мартина Шопова-Янев

  Мартина Шопова-Янев е комуникационен експерт, журналист и организатор на събития.

  Вижте всички публикации на Мартина Шопова-Янев


 • Дияна Бончева

  Дияна Бончева, дългогодишен журналист в Ямбол, координатор на Програма Достъп до информация, редактор в Радио 999 и главен редактор на боляровския вестник „Крайгранична искра“. Координатор на Програма Достъп до информация.

  Вижте всички публикации на Дияна Бончева


 • Кийрън Кук

  Кийрън Кук е журналист с дългогодишен опит, съосновател на Climate News Network и бивш кореспондент на BBC и The Financial Times. Отразява теми, свързани с околната среда.

  Вижте всички публикации на Кийрън Кук


 • Димитър Панайотов

  Димитър Панайотов е на 22 и е студент в СУ „Климент Охридски”, специалност Журналистика. Основател е на сайта за култура и публицистика podmosta.bg. Интересува се от литература, култура, кино, фотография, международна политика и радио.

  Вижте всички публикации на Димитър Панайотов


 • Георги Величков

  Георги Величков е фотограф и журналист, собственик на Фотозона.

  Вижте всички публикации на Георги Величков


 • Борислава Василева

  Борислава Василева е студент по журналистика към департамент "Медии и комуникация" на Нов български университет. Дипломант на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици "Димитър Димов", гр. Плевен, с профил "английски-немски език". Участник в редица проекти, в сферата на културата и изкуството.

  Вижте всички публикации на Борислава Василева


 • Жоро Пенчев

  Жоро Пенчев е софтуерен специалист, пристрастен към гражданския активизъм. Участник и ръководител в многобройни инициативи и организации, основно съсредоточени в теми като опазване на природата и на културното наследство, връзки с българите в чужбина, градска среда и развитие, електронно управление и дигитална трансформация, предприемачество и иновации.

  Вижте всички публикации на Жоро Пенчев


 • Радостина Славкова

  Радостина Славкова е координатор "Енергия и климат" в Екологично сдружение "За Земята" - Приятели на Земята България.

  Вижте всички публикации на Радостина Славкова


 • Екатерина Стоилова

  Вижте всички публикации на Екатерина Стоилова


 • Диана Трифонова

  Вижте всички публикации на Диана Трифонова


 • Раул Чазан

  Вижте всички публикации на Раул Чазан


 • Жана Софрониева

  Жана Софрониева е завършила българска филология, учи магистратура „Бизнес комуникации и връзки с обществеността“. Има опит в журналистиката в сайт за рок музика. Интересува се от правата на жените, правото за свобода на словото, историческите последствия за съвремието, както и от изкуство и култура.

  Вижте всички публикации на Жана Софрониева